Om Crusner Advokatbyrå

 

Företagsfakta

Crusner Advokatbyrå startade sin verksamhet 2001 och är en erfaren men nytänkande fullservicebyrå. Byrån har idag kontor på tolv orter i Sverige och planerar även att öppna ytterligare kontor framöver. Kompetens, affärsmässighet och flexibilitet är ledord samtidigt som kostnadseffektiva lösningar skräddarsys för varje enskild kund. Vi är prestigelösa och engagerade och har ett nära samarbete med våra klienter. Att samarbeta med oss är alltid enkelt!

Som fullservicebyrå arbetar vi med all typ av juridik. Bland våra klienter finns företag, privatpersoner och myndigheter. Alla våra advokater och biträdande jurister är specialiserade inom något eller några rättsområden, vi arbetar i team. Oavsett vem av oss  du anlitar har du tillgång till byråns samlade specialistkompetens.

Kunderna är såväl privatpersoner som företag av alla storlekar, såväl svenska som utländska. Ett trettiotal av dem är börsbolag.

 

 

Vi har nöjdast klienter av samtliga rankade advokatbyråer och vinner kategorin “Advokatbyråer 25-89 mkr” i Årets Advokatbyrå 2020.

För en vinnarskalle är det aldrig roligt att falla på målsnöret, men vi blev ”bara” tvåa i Årets Advokatbyrå 2019! Tack alla klienter som givit oss så fint betyg så att vi nådde så långt!

Företagets kompletta affärsjurist


Det ska vara självklart för dig som företagsklient att kunna vända dig till oss med de juridiska frågor som uppkommer, oavsett om frågorna är enkla, omfattande eller av komplicerad natur.

Eftersom våra advokater och biträdande jurister har olika specialistkompetenser arbetar vi ofta i team så att alla juridiska aspekter i ett ärende hanteras på absolut bästa sätt, och av den jurist som är mest lämpad för respektive fråga.

 

Familjerätt

Det ska vara självklart för dig som privatperson att kunna vända dig till oss med de juridiska frågor som uppkommer i ditt dagliga liv när det gäller samboende, äktenskap, arv, vårdnad, boende och umgänge med barn, oavsett om frågorna är enkla, omfattande eller av komplicerad natur.

Våra advokater och biträdande jurister har olika specialistkompetenser så alla juridiska aspekter i ett ärende hanteras på absolut bästa sätt, och av den jurist som är mest lämpad.

Advokatsamfundet

Byråns advokater är ledamöter i Sveriges advokatsamfund. Samtliga anställda följer samfundets regler om etik, sekretess och oberoende.

Klienter som är konsumenter och som vill göra gällande ett krav mot oss med anledning av våra tjänster, kan vända sig till konsumenttvistnämnden hos Sveriges Advokatsamfund för att få sin sak prövad.

Konsumenttvistnämnden (ÖPPNAS I NYTT FÖNSTER)

 

Hållbarhet

På Crusner Advokatbyrå eftersträvar vi hållbarhet på alla möjliga sätt. Byråns huvudkontor i Göteborg återfinns till exempel i en BREEAM In-Use-certifierad fastighet som värnar om hälsa, energi, transport, vatten, material, avfall, landanvändning och ekologi samt föroreningar. Med sitt sedumtak och 30 % fönster i fasaden ges ökat välbefinnande, och med fjärrvärme och fjärrkyla genererad av återvunnen och förnyelsebar energi och med bra förbindelser genom sitt strategiska läge visar man på ytterligare hållbarhetstänk. Byråns Stockholmskontor återfinns å andra sidan i en fastighet som visar på en annan variant på hållbarhet. I det oerhört vackra Tändstickspalatset som en gång var finansmannen Ivar Kreugers huvudkontor och som ritats av arkitekt Ivar Tengbom, har tiden stått stilla sedan huset blev färdigt i november 1928. Där kan man snacka om återanvändning.

Genom att vi väljer tåg istället för flyg, och genom att cykla istället för att köra bil, minskar vi ytterligare på den negativa miljöpåverkan. Genom att vi också rör på oss mer, ökar vi välbefinnandet hos våra medarbetare.

Vi sparar på resurserna och undviker att printa på papper om det inte är ett måste. Vi återvinner lampor, batterier, glas, plast, möbler, kartong, papper och toners. På toaletterna använder vi handdukar istället för papper. Vi handlar alltid ekologiskt om sådant finns, och helst även  närproducerat.

På Crusner Advokatbyrå eftersträvar vi mångfald och jämställdhet, och på byrån arbetar lika många kvinnor som män. I receptionen finns boken ”Ett hållbart liv” att läsa för den som väntar inför ett möte.

Vi är samhällsengagerade och stöttar exempelvis Jontefonden i sin gärning. Vi värnar våra kommande generationer och försöker bidra på alla sätt vi kan för att de ska få en bättre värld att leva och bo i.

 

 

 

 

 

 

 

Behandling av personuppgifter
 

I våra ärenden behandlar vi personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen och annan tillämplig lagstiftning.

Klicka här för att läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter

 

 Historia

 2001

Byrån grundas den 28 maj under namnet Göteborgs Juristhus, och i september hölls en stor invigning av kontoret på Vallgatan i Göteborg.

 2002

Monica Crusner blir medlem och ordförande i BNI Fürstenberg.

 2003

Byrån flyttar till Hvitfeldtsgatan 15 i Göteborg.

 2004

Nytt kontor öppnar i Stockholm på Grev Turegatan 18, och vår första Stockholmsmedarbetare anställs.

 

Byrån blir advokatbyrå och byter namn till Göteborgs Juristhus Advokataktiebolag - ett namn som renderar en artikel i DN där man fascineras av namnvalet på en Stockholmsbyrå!

 

Göteborgs Juristhus Open går av stapeln på Ullna Golfklubb.

 2005

Stockholmskontoret flyttar till större lokaler i Hitechbuilding vid Hötorget.

 2006

Byrån öppnar sitt tredje kontor i Linköping, Klostergatan 29.

 

Byrån och Monica Crusner porträtteras i artiklar i Jusektidningen, M2M News och Successnet. 

 2007

Linköpingskontoret växer och flyttar till nya lokaler på Storgatan 32 B.

 

NT skriver om det nya kontoret och byråns annorlunda approach till medarbetarnas arbetstid.

 2008

Advokatbyrån byter namn till Crusner Advokatbyrå. 

 

Artiklar publiceras i Dagens Industri, Dagens Juridik och Lexpress.

 

Stockholmskontoret flyttar till Tegnergatan 35.

 

Byrån mottar utmärkelse som Gasell av Dagens Industri.

 

Stockholmskontoret medverkar i SVT:s Genusmaskineriet.

 

Monica Crusner utses till Årets Affärsnätverkare, Västsverige.

 2009

Linköpingskontoret flyttar till större lokaler på Drottninggatan 37.

Advokatbyrån växer och nya kontor öppnas på Museigatan 2 i Uddevalla, på Bäckgatan 36 i Varberg och på      Platensgatan 21 i Motala.

 2010

Nytt kontor öppnar på Allégatan 20 i Borås. Kontoret växer och får under sitt första år hela fem medarbetare!

Motalakontoret flyttar till Luxorgatan 1.

Stockholmskontoret flyttar till anrika Tändstickspalatset på Västra Trädgårdsgatan 15.

 2011

Advokatbyrån firar 10 års-jubileum på Världskulturmuseet i Göteborg tillsammans med 642 gäster som bjuds på en oförglömlig kväll med eldkonster, Crusner Airlines, solister från Göteborgsoperan, pop från Jamie Meyer, mat och dryck, punk från The Hives, rock från The Soundtrack Of Our Lives och Långfinger, och ett avslut på kvällen med John Norum och Europes The Final Countdown, innan nattvickningen med Fish & Chips från dubbeldeckaren på utsidan! 

Linköpingskontoret firar fem år och har fest med livemusik som får delar av den östgötska advokatkåren att göra bejublade framträdanden!

 2014

 2015

 2017

 

 

 

Nytt kontor öppnar på Färgaregatan 3 i Alingsås.

Alingsåskontoret flyttar till större lokaler på Södra Ringgatan 6.

Linköpingskontoret växer ur sina gamla lokaler och flyttar till nya på Torggatan 4.

Nytt kontor öppnar på Storgatan 9 i Motala och på Staveredsgatan 20 i Trollhättan.

I syfte att dra nytta av den teknik som finns och på så sätt göra advokattjänster tillgängliga för fler genom att man kan vara prisvänliga, påbörjar byrån ett stort App-bygge under hösten.

 2018

 2019

Byråns arbete med framtagandet av appen Rätt fortskrider.

Nytt kontor öppnar på Slottsgatan 116 i Norrköping.

Crusner Advokatbyrå blir först ut bland de svenska advokatbyråerna i juni då det första testsamtalet på web-appen Rätt genomförs.

Byrån påbörjar sitt arbete för ett stort antal klienter som fått sina mänskliga rättigheter kränkta när de varit omhändertagna för samhällsvård genom att svenska kommuner brustit i sin tillsyn.

 2020

Crusner Advokatbyrå blir tvåa i Årets Advokatbyrå.

I juni lanseras äntligen Rätt och finns därefter tillgänglig som såväl web-app som på AppStore och Google Play. Rätt - en juridisk app där man via videosamtal kan få rådgivning av en advokat, få dokument och avtal granskade eller få avtal skrivna. Appen vänder sig till såväl privatpersoner som företag och företagare. Advokaterna på Rätt är specialiserade inom sina områden och alla rådgivare på Rätt har sin anställning på Crusner Advokatbyrå.

Efter 17 år på Hvitfeldtsgatan 15 i Göteborg flyttar byråns huvudkontor till större lokaler på Ullevigatan 19.

Även Motalakontoret byter adress under året till Platensgatan 3.

Nya kontor öppnar på Kungsgatan 63 i Eskilstuna och på Stationsplan 6 B i Katrineholm.

Byrån gör sin största omsättningsökning någonsin med 43 %.

2021

Crusner Advokatbyrå blir etta i Årets Advokatbyrå 2020!

Byrån fyller 20 år och hoppas få fira sitt jubileum stort innan året är slut!

Crusner Advokatbyrå flyttar till större lokaler på Holmengatan 14 i Norrköping. 

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.